Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

F1 Παρουσίαση|Η επιστροφή της Renault F1 είναι γεγονός....

Η Renault παρουσίασε το νέο "όπλο" με την κωδική ονομασία RS16 της, βαμμένο σε μαύρο και κίτρινο χρωματισμό, που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της γαλλικής εταιρίας στην Formula 1 ως εργοστασιακή ομάδα το 2016.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης για τον Τύπο που πραγματοποιήθηκε στα προάστια του Παρισιού πριν λίγη ώρα, ο πρόεδρος της Renault Carlos Ghosn προανήγγειλε τη νέα εποχή για τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία με το νέο κυρίως μαύρο χρώμα σχεδίου του.
Η ομάδα ωστόσο άφησε να εννοηθεί αυτό θα μπορούσε να αλλάξει πριν από την εποχή-ανοίγοντας Αυστραλιανό Grand Prix.
«Έχουμε τα μέσα, έχουμε την ομάδα, έχουμε την οργάνωση, έχουμε το πνεύμα. Renault και επιστρέψαμε για να κερδίσουμε", δήλωσε ο πρόεδρος της Renault Sport Jerome Stoll.

Renault RS16 F1

H απόφαση της Renault να επιστρέψει στην F1 ήρθε μετά από μια βαθιά αξιολόγηση του προγράμματός του περασμένου έτους, καθώς ζύγιζε τα υπέρ και τα κατά για να αποφασίσει αν άξιζε να επιστρέψει στους αγώνες grand prix ως κατασκευάστρια εταιρία
Ένιωσαν ότι παρά την προηγούμενη επιτυχία με τους τίτλους ως πάροχος του κινητήρα για τη Red Bull, δεν είχε μεγιστοποιηθεί το αντίκτυπό του μάρκετινγκ - κάτι που αισθάνθηκαν ότι θα μπορούσε να γίνει μόνο με τη δική τους ομάδα.
Στο τέλος, η Renault αγόρασε τη Lotus - η οποία είχε προηγουμένως πωληθεί από την ίδια στην Genii Capital tο 2010, στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης.
Η Renault επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Kevin Magnussen θα αγωνιστεί μαζί με Jolyon Palmer το 2016, μετά τη λήξη της σύμβασής τουw με Pastor Maldonado.
O Frederic Vasseur της ART Grand Prix επιβεβαιώθηκε επίσης ως Αγωνιστικός διευθυντής για τη νέα ομάδα, ενώ ο Bob Bell, ο οποίος άφησε Manor τον Οκτώβριο, ανακοινώθηκε ως Chief Technical Officer.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου