Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Eco Formula:Made in Greece!!!!!

Η εταιρία με την επωνυμία «Eco Formula» σχεδίασε και δημιούργησε το πρώτο οικολογικό, αγωνιστικό, μονοθέσιο αυτοκίνητο στον κόσμο, με την κωδική ονομασία SC02, το οποίο κινείται αποκλειστικά με βιοκαύσιμο (biodiesel – επεξεργασμένο λάδι τηγανίσματος). Η σύλληψη της πρωτοποριακής αυτής ιδέας, ανήκει σε δύο ανθρώπους και την αγάπη τους για τον οικολογικό αγωνιστικό αθλητισμό, στον πολιτικό μηχανικό και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Σταύρο Τραυλό και τον επιχειρηματία κ. Παναγιώτη Στρατιώτη. Πρόκειται για το πρώτο μονοθέσιο στον κόσμο που κατασκευάστηκε με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και, βεβαίως, το χαμηλό κόστος αγοράς, συντήρησης και επισκευής.


Η ιδέα του οικολογικού, αγωνιστικού μονοθεσίου ανήκει στον κ. Σταύρο Τραυλό και τον κ. Παναγιώτη Στρατιώτη οι οποίοι σχεδίασαν το SC02 και ανάθεσαν την κατασκευή του στην Βρετανική εταιρία Ralph Firman Racing με έδρα το Norfolk του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το SC02 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο International Airport Show στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου (10-13 Ιανουαρίου) όπου και έτυχε ιδιαίτερα θερμής αποδοχής από τον τοπικό και διεθνή τύπο. Παρουσιάστηκε, δε, εκτενώς από την εκπομπή του MEGA Channel “Traction” στις 15 Μαίου, 2010. Περαιτέρω, παρουσιάστηκε μέσω διαφόρων ειδικών άρθρων του ελληνικού περιοδικού τύπου και δια μέσου περιοδικών και εφημερίδων όπως οι «4 Τροχοί» (τχ. Μαρτίου, 2008), “Power” (τχ. Ιανουαρίου, 2008)

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: 


· Κινητήρας 1600cc turbo-diesel ,120hp

· ECU τριών προγραμμάτων σχεδιασμένο ειδικά για το αυτοκίνητο

· Κιβώτιο 5 ταχυτήτων , χειροκίνητο

· Λάστιχα 225/45/15 μπρος 235/45/15 πίσω

· Φρένα Δ / Δ μπρος-πίσω

· Ρυθμιζόμενη πέδησης μπρος-πίσω

· Ρυθμιζόμενα αμορτισέρ μπρος-πίσω

· Ζώνη 4 σημείων

· Αυτόματη πυρόσβεση

· Βάρος περίπου 450 kg






Παννελλήνιο Πρωτάθλημα EcoFormula

 
Το πρώτο πρωτάθλημα στον κόσμο με οικολογικά μονοθέσια προκηρύσσεται και εντάσσεται στοΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2012.

Πλαισιώνεται από 3 κατηγορίες ακόμη αγώνων: 1) Sport, 2) Historic cars, 3) Open.

Η Ecoformula είναι ένα μονοθέσιο που εκτός από τον οικολογικό του χαρακτήρα έχει να επιδείξει τεχνολογία που εφαρμόζεται σε μεγάλα παγκόσμια πρωταθλήματα. Είναι σχεδιασμένη ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα με πολλή δύναμη και μεγάλη ροπή ούτως ώστε το πρωτάθλημα να είναι το ταχύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Το πρωτάθλημα είναι ενιαίο (δηλαδή όλα τα μονοθέσια είναι ίδια) και δεν επιτρέπεται καμιά επέμβαση στα μηχανικά μέρη. Η μόνη επέμβαση που θα επιτρέπεται θα είναι μόνο στο set up του μονοθέσιου.

Ένα χαρακτηριστικό του μονοθέσιου στο οποίο έχει δοθεί ειδική μέριμνα είναι η αξιοπιστία του πρωταθλήματος και γι’ αυτό το λόγο, επιτροπή μηχανικών θα εξετάζει λεπτομερώς όλα τα μονοθέσια πριν και μετά τους αγώνες.

Σύνθημά μας: Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ!

Απευθύνεται σε νέους και νέες με αγωνιστική άδεια, 17 ετών και άνω, και σε όσους βέβαια αισθάνονται νέοι, καθώς υπόσχεται πολύ δυνατές συγκινήσεις!

Τα μονοθέσια είναι αυτή τη στιγμή έτοιμα για test drive στην Αγγλία και περιμένουν τους υποψήφιους αγοραστές τους. Σημειωτέον δε, ότι σε όποιον αγοράσει το μονοθέσιο, το κόστος του ταξιδιού στην Αγγλία αφαιρείται από το κόστος απόκτησης του μονοθέσιου. Στο test drive της Αγγλίας θα παρευρίσκεται μεγάλη ομάδα υποστήριξης με συμβουλές από οδηγούς που έχουν τρέξει Formula 1 σε μεγάλη πίστα της Αγγλίας.

Τα έπαθλα του πρωταθλήματος είναι:

€20.000 για τον πρωταθλητή

Κύπελλα για τον 1ο, 2ο, 3ο και Pole Position κάθε αγώνα.

Το πρωτάθλημα θα καλύπτεται τηλεοπτικά. Θα προβάλλονται μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα από τον αγώνα κατάταξης και ο αγώνας σε ζωντανή σύνδεση.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι απόκτησης των μονοθέσιων: Αγορά, leasing, ενοικίαση.


To team του Speed Rallying Greece στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις αυτήν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. 

(πηγή : www.ecoformula.gr)











Παρακολούθηστε το παρακάτω video για να πάρετε μια γεύση για το τι εστί EcoFormula από το πρώτο test στην πίστα Snetterton στο Ηνωμένο Βασίλειο με οδηγούς από όλο τον κόσμο και ανάμεσα τους ο πρώην οδηγός της F1 με την ομάδα της Jordan Honda Ralph Firman Jr.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου